13. Dan slovenskih lekarn

13. Dan slovenskih lekarn

Letos bo že 13. organiziran Dan slovenskih lekarn, ki ga bomo obeležili tudi v Lekarni Vrščaj. Dan slovenskih lekarn praznujemo v torek, 26. septembra, ko godujeta zavetnika lekarništva, brata Kozma in Damijan. Kot v prejšnjih letih, tudi letos lekarniški farmacevti ta dan obiskovalce še dodatno osveščamo o pravilni in varni uporabi zdravil.

Letošnja osrednja tema Dneva slovenskih lekarn je imunski sistem in pomen pravilne ter varne uporaba zdravil za ohranitev in krepitev imunskega sistema. Ob tej priložnosti sta Lekarniška zbornica Slovenije in Slovensko farmacevtsko društvo izdala knjižico Imunski sistem, ki jo lahko prelistate in preberete tukaj.

V prazničnem tednu za slovenske lekarne bo v Lekarni Vrščaj od 25. do 30. septembra potekalo brezplačno merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola. Poleg tega bomo po predhodnem dogovoru brezplačno izvajali tudi lekarniško storitev Pregled uporabe zdravil.

Namen Pregleda uporabe zdravil je izboljšanje rezutatov zdravljenja, lekarniški farmacevt pa vas bo tudi bolj podrobno seznanil s pravilno in varno uporabo zdravil, njihovim namenom in vam svetoval pri morebitnih težavah, povezanih z vašimi zdravili. Pregled uporabe zdravil zahteva daljši pogovor s farmacevtom, zato se je za svetovanje potrebno predhodno naročiti - lahko nas obiščete v lekarni, nas pokličete ali nam pišete.

Vabljeni.


Vir:

  • http://www.sfd.si/
nazaj
arhiv
Live chat