O LEKARNI

LEKARNA VRŠČAJ je zasebna lekarna, vodi jo koncesionar Bor Vrščaj, mag. farm., ki mu je Občina Črnomelj podelila koncesijo za opravljanje javne lekarniške službe na področju občine. V okviru Lekarne Vrščaj deluje tudi lekarniška podružnica Vinica, ki deluje v stavbi Zdravstvene postaje Vinica in skrbi za prebivalce in turiste v naseljih ob reki Kolpi.

Lekarniška služba je opredeljena kot del zdravstvene dejavnosti, ki zagotavlja preskrbo prebivalstva z zdravili, kar obsega izdajo zdravil na recept in brez recepta ter magistralno pripravo zdravil. Poleg zdravil pa v Lekarni Vrščaj izdajamo tudi medicinske pripomočke ter prodajamo sredstva za nego in varovanje zdravja in kakovostno negovalno kozmetiko.

Ena od ključnih nalog naše lekarne je strokovno svetovanje ob izdaji zdravil ter pri izbiri sredstev in pomagal za varovanje zdravja. V lekarni uvajamo tudi kognitivne storitve in programe farmacevtske skrbi, kot so merjenje sladkorja v krvi, holesterola in krvnega tlaka, celovit osebni posvet s farmacevtom o homeopatskem zdravljenju, pregled uporabe zdravil in izdelava osebne kartice zdravil ter osebni posvet s farmacevtom o hipertenziji in o sladkorni bolezni.

Lekarna Vrščaj je verificirana pri Ministrstvu za zdravje in deluje v skladu s Pravilnikom o opravljanju lekarniške dejavnosti ter načeli dobre lekarniške prakse. Po pogodbi z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije opravljamo enkrat mesečno dežurno službo. Lekarna Vrščaj je tudi učni zavod in nudi dijakom in študentom farmacevtskih smeri opravljanje pripravništva.

Poleg koncesionarja sta v lekarni zaposleni še dve magistri farmacije in ena farmacevtska tehnica. Vsi zaposleni se redno udeležujemo strokovnih izobraževanj in izpopolnjevanj, kar izboljšuje kakovost našega dela in zagotavlja dobro, kakovostno in varno preskrbo z zdravili, medicinsko-tehničnimi pripomočki in sredstvi za nego ter varovanje zdravja za naše paciente.

Lekarna Vrščaj je članica Lekarniške zbornice Slovenije in Strokovnega združenja lekarnarjev Slovenije.


Naši farmacevti

Bor Vrščaj, mag. farm.

Bor Vrščaj, mag. farm.

Koncesionar in vodja lekarne v Črnomlju. V lekarni izvaja program Farmacevtska skrb pri sladkorni bolezni, z dodatnimi znanji iz homeopatije, ki jih je pridobil pri lekarniški zbornici, pa skrbi za svetovanje ter izdajanje homeopatskih zdravil.

Anja Vrščaj Bubnjić, mag. farm.

Anja Vrščaj Bubnjić, mag. farm.

Po diplomi na Fakulteti za farmacijo se je leta 2005 zaposlila v Lekarni Vrščaj in je vodja podružnične lekarne Vinica. V lekarni skrbi za izvajanje programa Farmacevtska skrb pri hipertenziji ter izvaja storitev Pregled uporabe zdravil.

Jeannine Kobe, mag. farm.

Jeannine Kobe, mag. farm.

V lekarni se je zaposlila leta 2016 po diplomi na Fakulteti za farmacijo. Njeno delo obsega strokovno svetovanje o prehranskih dopolnilih, medicinskih pripomočkih in drugih izdelkih ter izdajo zdravil na recept in brez recepta.

Mateja Zupanič, farm. teh.

Mateja Zupanič, farm. teh.

Kot farmacevtski tehnik je v lekarni zaposlena od leta 2001. Poskrbi za nasvete ob izdaji zdravil brez recepta, dermokozmetičnih izdelkov in prehranskih dopolnil ter sodeluje pri izdelavi magistralnih pripravkov.

Live chat