Farmacevtski posvet o sladkorni bolezniSladkorna bolezen ali diabetes mellitus je kronična presnovna bolezen, pri kateri pride do motenj pri prehajanju krvnega sladkorja (glukoze) iz krvi v celice. Poznamo tri vrste sladkorne bolezni, in sicer sladkorno bolezen tipa 1 (najpogosteje zbolijo otroci in mladostniki), sladkorno bolezen tipa 2 (najpogostejša oblika) in nosečnostno sladkorno bolezen (prehodna oblika, ki po porodu izgine).

Sladkorna bolezen tipa 2 se večinoma pojavi pri odraslih, razvije pa se postopoma. Ker je napredujoča bolezen, pri njenem zdravljenju ni pomembno le uravnavanje vrednosti krvnega sladkorja, temveč je potrebno poskrbeti tudi za preprečevanje možnih zapletov.

Skrbno nadzorovanje vrednosti krvnega sladkorja lahko prepreči zaplete, povezane s sladkorno boleznijo.

Posvet s farmacevtom o sladkorni bolezni je namenjen vsem, ki se zdravijo zaradi sladkorne bolezni in bi se želeli poglobljeno pogovoriti o poteku zdravljenja, pravilni in varni uporabi predpisanih zdravil ter morebitnih težavah, povezanih z zdravili. Lekarniški farmacevt vam lahko aktivno pomaga pri zdravljenju in obvladovanju sladkorne bolezni, kar prinaša boljše rezultate zdravljenja, izboljša vašo kakovost življenja in zmanjša tveganje za razvoj zapletov.

Ustrezno obvladovanje in aktivno zdravljenje sladkorne bolezni prinaša boljše rezultate zdravljenja in višjo kakovost življenja.

Dogovorite se za posvet, pri katerem vam bo farmacevt:

  • prikazal pravilno uporabo merilnika za izvajanje kontrole glukoze v krvi,
  • svetoval o pravilni in varni uporabi predpisanih zdravil,
  • svetoval o pravilni uporabi medicinskih pripomočkov,
  • pomagal pri spremljanju pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na potek sladkorne bolezni in
  • svetoval o samozdravljenju.

Posvet s farmacevtom o sladkorni bolezni v lekarni izvajamo v sklopu nacionalnega programa Farmacevtska skrb pri sladkorni bolezni.

Storitev izvajamo v delovnem času lekarne po predhodnem naročilu. Izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite in se dogovorite za osebni posvet s farmacevtom o sladkorni bolezni.

Želim se naročiti

Live chat