Homeopatski posvet s farmacevtomHomeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki uporablja posebna pravila predpisovanja zdravil, ki so pripravljena na poseben način. Pri izbiri homeopatskega zdravila je torej treba slediti načelu "podobno se zdravi s podobnim" (lat. Similia similibus curentur). Prav tako se upošteva načelo majhnih doz, kajti homeopatska zdravila so pripravljena s stopenjskim redčenjem izhodne snovi, za katerim na vsaki stopnji sledi stresanje. Mehanizem delovanja homeopatskih zdravil še ni znan, znani so njihovi učinki in pravila predpisovanja, kar za uspešno zdravljenje zadostuje. Homeopatija je komplementarna klasični medicini in med homeopatskim zdravljenjem jemanja klasičnih zdravili ne opuščamo.

Pri homeopatskem posvetu bo farmacevt na osnovi vašega opisa težav oziroma simptomov bolezni poiskal homeopatsko zdravilo, ki se s trenutnimi simptomi najbolj ujema. Ob izdaji zdravila vas bo farmacevt seznanil z navodili za pravilno odmerjanje ter pravilnim rokovanjem in shranjevanjem homeopatskih zdravil. Čeprav je s homeopatijo možno zdraviti tudi kronične bolezni, je posvet s farmacevtom namenjen ljudem z akutnimi zdravstvenimi težavami, ki ne zahtevajo takojšnjega obiska pri zdravniku. Če bo farmacevt ocenil, da gre za hude akutne probleme ali kronične težave, vas bo usmeril k zdravniku ali svetoval obisk pri specialistu homeopatije.

Farmacevti z dodatnimi znanji iz homeopatije smo usposobljeni za svetovanje predvsem pri vročini, prehladu, gripi, alergijah, kožnih spremembah (npr. herpesu, aknah), očesnih vnetjih, zobobolu, glavobolu, nespečnosti, izčrpanosti, prebavnih težavah, ženskih težavah, pikih žuželk in poškodbah.


obrazec za prijavo

Live chat