Medicinski pripomočki


Medicinski pripomočki so sredstva potrebna za zdravljenje ali medicinsko rehabilitacijo. Poznamo različne vrste medicinskih pripomočkov, Lekarna Vrščaj je pogodbeni dobavitelj ZZZS za naslednje: ortoze za stabilizacijo udov in hrbtenice, kilni pasovi, pripomočki pri težavah z odvajanjem seča in blata, pripomočki pri zdravljenju sladkorne bolezni, kanile, obvezilni material in raztopine, nekateri pripomočki za gibanje, stojo in sedenje (bergle, hodulje), sanitarni pripomočki (toaletni stol, sedež za kopalno kad) in pripomočki pri umetno izpeljanem črevesju in urostomi.

Medicinske pripomočke pacientom lahko predpiše izbrani osebni zdravnik ali zdravnik specialist na poseben obrazec oziroma naročilnico. Na podlagi naročilnice v lekarni pacientom izdamo predpisane medicinske pripomočke, ki pa so seveda v lekarni na voljo tudi v prosti prodaji.

Kot pogodbeni dobavitelj zagotavljamo pacientom medicinske pripomočke brez doplačil, pacienti pa si lahko za doplačilo izberejo tudi enakovreden pripomoček višjega cenovnega standarda, kot ga prizna zdravstveno zavarovanje.

V Lekarni Vrščaj vam ob izdaji medicinskih pripomočkov tudi z veseljem svetujemo, vam pomagamo pri izbiri primernega pripomočka in vas poučimo o pravilni uporabi.

Določene medicinske pripomočke lahko v lekarni pred prevzemom tudi preizkusite in se tako lažje odločite med cenovno različnimi pripomočki.

Live chat