Farmacevtski posvet o hipertenzijiArterijska hipertenzija ali povišan krvni tlak je eden najpogostejših dejavnikov tveganja za nastanek srčno-žilnih obolenj in umrljivost. Posledice nezdravljene arterijske hipertenzije so okvare ledvic, srca, možganov ali oči. Številne raziskave so pokazale, da uspešno zdravljenje povišanega krvnega tlaka dolgoročno zmanjšuje splošno srčno-žilno obolevnost, zelo je pomembno, da povišan krvni tlak čim prej odkrijemo, nadzorujemo in tudi zdravimo.

Pomembno je, da poznate vrednosti svojega krvnega tlaka.

Posvet s farmacevtom o zvišanem krvnem tlaku (hipertenziji) je namenjen vsem odraslim obiskovalcem lekarne, ki bi se želeli poglobljeno pogovoriti o krvnem tlaku, posledicah zvišanega krvnega tlaka, ukrepih za njegovo preprečevanje ter možnostih zdravljenja.

Naročite se na celovit posvet o nadzorovanju in zdravljenju zvišanega krvnega tlaka.

S farmacevtom, ki vam izmeri krvni tlak, se boste pogovorili:

  • o izmerjeni vrednosti vašega krvnega tlaka,
  • o morebitnih ponovnih obiskih, pri katerih bo farmacevt spremljal vrednost vašega krvnega tlaka in vas po potrebi tudi napotil k osebnemu zdravniku,
  • o pravilni tehniki merjenja krvnega tlaka doma,
  • o zdravem življenjskem slogu,
  • o pravilni uporabi predpisanih zdravil.

Posvet s farmacevtom o zvišanem krvnem tlaku v lekarni izvajamo v sklopu nacionalnega programa Farmacevtska skrb pri hipertenziji.

Storitev izvajamo v delovnem času lekarne po predhodnem naročilu. Izpolnite kontaktni obrazec ali nas pokličite in se dogovorite za osebni posvet s farmacevtom o zvišanem krvnem tlaku.

Želim se naročiti

Live chat